rrat-disseny-homeLogo de rratDissenytel. 93 892 19 71  |  657 44 82 74  |  info@rratdisseny.com
rrat Disseny a LinkedinObrir el perfil de rratDisseny a Google+Obre el perfil de rratDisseny a Behancé rrat_disseny a Pinterest Obrir la pàgina de contactes de rratDisseny

PATRÓ MOTIU PATTERNS

PATRÓ O MOTIU

Un patró o motiu és una imatge que col·locada una al costat d’una còpia d’ella mateixa, pot repetir-se fins a l’infinit sense que la totalitat del dibuix es vegi fraccionat.

Els motius o patterns poden ser de diferents formes, des dels més senzills amb formes geomètriques com el quadrat, fins a formes més complexes, figuratives, com els motius florals.
En el món àrab i celta en trobem molts exemples. Utilitzaven formes complexes que s’entrellaçaven per obtenir el motiu desitjat.

Llaceries àrab

Llaceries àrab

El patró sempre ha de complir un requisit, ha de tenir ritme visual en la seva repetició. Pot ser un ritme continu o uniforme, creixent / decreixent o altern. Aquest fet ens donarà una sensació de placidesa i harmonia en el seu conjunt.
Podem utilitzar una àmplia gamma de colors per crear un patró o que la imatge final sigui monocroma. La tria de colors i el dibuix, ens donarà com a resultat un patrò més o menys complex.
Com podeu veure el món dels patrons i motius és molt ampli i podem trobar patrons plasmats en multitud d’objectes de diferents sectors. La moda és potser el més habitual, però últimament trobem molts motius en el sector de la decoració (papers pintats de paret, mobles, roba de la llar, làmpades…). I el disseny industrial també ha utilitzat aquest recurs en les seves creacions. Avui en dia en qualsevol objecte podem trobar el disseny d’un motiu (per exemple en un mòbil).

patterns

patterns

Només falta prendre atenció a tot el que ens envolta per adonar-nos de la quantitat de motius que ens envolten.
Aquí us deixo algunes proves amb les quals he estat treballant últimament. En la primera m’he inspirat en una planta que tinc a casa, uns trèvols morats. I la segona prova també és un motiu vegetal. Es tracta de la flor que fa la planta de la ceba.

Estampació trèvol. RRAT disseny Vilafranca del Penedès

Estampació trèvol. RRAT disseny Vilafranca del Penedès

Estampació Hana. RRAT disseny Vilafranca del Penedès

Col·lecció Hana. RRAT disseny Vilafranca del Penedès